Veiligheid en schminken

De Europese regels voor schmink zijn zeer streng, dit in tegenstelling voor schmink die wordt geimporteerd vanuit bijvoorbeeld China.
Alle schmink van Schminkpro.nl voldoet aan de zware Europese eisen omtrent schmink en maakt gebruik van de wettelijke, geregistreerde REACH grondstoffen voor Cosmetica.
Wij kiezen altijd voor de zuivere variant van de grondstoffen zodat wij altijd de veilige weg kiezen voor zowel porfessionals als kinderen.
Kinderen hebben door hun lagere lichaamsvolume een andere samenstelling, zij kunnen hierdoor gevoeliger reageren op afwijkende grondstoffen voor Schmink.
Tevens kiezen wij ervoor om kleurenm te gebruiken die niet direct problemen veroorzaken wanneer deze in de buurt van de ogen of slijmvlies komen. Wij kiezen voor kwaliteit en zekerheid.

De wetgeving omtrent schmink is vastgelegd in de cosmetica verordening (1223/2009/EEG), natuurlijk voldoen al onze schminken hieraan.

Schmink en Allergie

Een allergie is een reactie van het lichaam op bepaalde stoffen. Dit kan o.a. bij cosmetica zijn dat men allergische reactie heeft op Parfum. Een Allergische reactie betekent niet direct dat het produkt niet goed is, echter kan de combinatie van overgevoeligheid van de mens niet werken met de aangeboden goedgekeurde grondstoffen. Zeker bij kinderen kan een niet goedgekeurde samenstelling of allergische reactie zorgen voor eczeem.  En bij verder gebruik hierop zelfs tot huidbeschadiging, wees daarom altijd uitermate zorgvuldig in de keuze van uw schmink bij kinderen. Bij ons hebt u zekerheid.

Al onze schmink wordt gluten vrij geproduceerd en alsmede komt het niet in aanraking met gluten.

Water Make-up 


De combinatie van de grondstoffen in  Water Make-up Pure is zodanig, dat de Water Make-up van zichzelf een conserverende werking heeft. Zo blijft onze Water Make-up / schmink, ondanks dat er water aan wordt toegevoegd en ook onder minder hygiënische omstandigheden, zoals bij gebruik door peutergroepen, op scholen en in vakantiekampen, een bacteriologisch veilig product. 

Sorteer op
© 2019 - 2023 Schminkpro.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel